Det har vært mye latter i sommer – over nessekongen på Lanes. Men kanskje ikke av den hjertelige sorten, snarere gråtkvalt?

Årets agurk har vært behørig referert og kommentert i lokale media – uten at man har kommet noe nærmere en løsning. Men når snøen legger seg, kjøles kanskje også temperaturen i debatten ned? Med vinter og lite eller ingen trafikk i området ut over bikkjelufterne minker også kontaktflatene – og med dem konfrontasjonene.

For det er aldri spesielt artig når grunneiere kommer i konflikt med allmenninteressene. Uansett motiv. (Som jeg vel har mer enn antyda handler om profitt i dette tilfellet) Og lager sine egne definisjoner av friluftlov og allemannsrett.

En stund så det ut til at han hadde tatt til fornuft – og roet ned. Men da jeg lufta bikkja her om dagen hadde han igjen skrudd opp ‘privat’-skiltet sitt. For skikkelig å markere at han overhode ikke har tenkt å legge inn årene, tross rødskjær i løvet og høstvissent gress. Kommunen får ingen lett jobb…

Blog Image