Innlegget under ble produsert i forbindelse med en gjesteopptreden på blogging.no i fjor høst, og havna på forsida til Dagbladets nettavis. Men det resultat at folk gikk bananas!

Hvilket bare bekrefter at humor er høvelig alvorlig. Og sjølironi en smal, mental nisjehobby for utvalgte. Skulle man tro av reaksjonene… smil

Uansett: Det er høst – og tid for skiltklipperne. Så se opp, sjekk at oblatene er på plass – og nyt:

Jeg synes jeg hører omgangskretsen: Ja…. Og så? Noen og femti, med et antall forlagte lesebrille-par som øker omvendt proporsjonalt med testosteronnivået. Kort sagt: Grava neste.

Men det er ikke femtiårskrisa som er temaet. Derimot klippesugne tollfunksjonærer på høstjakt!

For nå er tida for de skiltløse (ikke skilte… DET er et helårsfenomen) med klistrelapper på sidevinduet. Min var på nynorsk, med et innhold som ga klar beskjed om at jeg nå kunne belage meg på en periode som fotgjenger. Og uten noe telefonnummer eller anna vettug, digital mulighet for å oppnå kontakt.

Men med en instant, usedvanlig effektiv innvirkning på syrenivået i magan. Sånn sett perfekt tørrtrening før en norsk nyinnspilling av “Gretne, gamle gubber”… lol

Det er klart: Noen av oss fortjener ikke å ha bil. Ingen tvil om det. Surrebøtter som vi er – med oblatene trygt forvart i tilsendt konvolutt i månedsvis. Og når ferie- og avspaseringsfraværet sprenger månedsgrensa er det mye som går i glemmeboka. Så også i år.

Ellers er alt på stell: Årsavgift, forsikring, EU-kontroll. Bare oblatene har en tendens til å lime seg fast på kommoden i gangen – og forbli der.

Sånt blir det lapper på vinduet av. Og 1200 sure spenn i avgang når skiltene skal hentes ut hos Satans vegvesen etter at x-antall telefoner endelig har gitt resultater.

Ingen gradering mellom “store” og “små” syndere, nei. Ingen vennlig, avgiftsfri påminnelse (ønskedrøm!) fra Tromsø tollregion med oppfordring om å grave fram oblatene fort som f…. Til hjelp for oss som har gjort oss fullstendig avhengige av kalenderfunksjonaliteten i Outlook for å holde orden på verden. Og som har alt digitalt og kun tømmer posthylla et par ganger i måneden fordi den renner over.

For å si det sånn: Det måtte en Jesus til for å tilgi tollerne, og siden jeg sjøl er godt utmeldt, ser jeg ingen grunn til å ikle meg forståelsesfull mildhet eller snu det andre kinnet til. Snarere tvert imot… Mer i retning av Michael Douglas i “Falling down”… sjøl om god oppdragelse gjør at det blir med kjeften… smil

Jeg deler skjebne med mange… DET er i det minste en trøst.

Og til deg som virkelig tar dette på fullt alvor – hjelpe meg… At Dagbladet velger å kjøre et sånt harselas på toppsida – vel, det er deres valg! De flirte vel godt i skjegget, og så for seg masse rabalder – noe de fikk helt rett i.

Jeg har det nå i hvertfall artig – så lenge sjølironien varer! Flere som burde prøvd seg på slike gymnastiske øvelser. Det er alt for mye gravalvor og alt for lite “er det nå så fali’a?” i bloggene.

Og var det virkelig så vanskelig å fatte ironien…? Vel, humor er komplisert. Jeg skal si ifra neste gang jeg tenker å være seriøs.

Til slutt: Apropos surrehuer: Du vet hva definisjonen på en bohem er?
Jo, en som ser på husleia som en uforutsett utgift…

PS: Skiltene sitter på igjen – MED riktige oblater. Og jeg har lagt inn “Husk oblat-klistring” avtaler i Outlook-en fra mars til august med en måneds mellomrom. Det burde holde… smil

PSPS: Nå ble det aldri noe problem dette året, for på ettervinteren blåste jeg toppen av Caravellen – og metallstykker på størrelse med frokosttallerkener i motorrommet fortalte sitt om overlevelsesmulighetene til ‘pasienten’… – Ei uke seinere ble den taua, akkurat tidsnok til at jeg slapp unna årsavgiften for 2007.

Blog Image